Bibliothek

Na sreću, u našoj školi učenici imaju priliku koristiti se uslugama školske knjižnice. Iako je sigurno puno lakše željenu lektiru „skinuti“ na E-Reader, namjerno se zalažemo za knjigu koja se može primiti u ruke i time za mogućnost da se za vrijeme i nakon čitanja može razgovarati o pročitanim temama.

Čitajući bolje razumijevamo svijet, svladavamo jezike i razvijamo maštu. Upravo naše najmlađe učenike želimo potaknuti na čitanje našom ponudom pripovjedaka, znanstvenopopularnih knjiga, stripova i bajki. Zato naš tim iz knjižnice usko surađuje s nastavnicima osnovne škole. Naravno da i naši veliki čitatelji mogu pronaći zanimljivo štivo za sebe. Uz romane i velik izbor fantastične književnosti možete pronaći i njemačke književne klasike, knjige o različitim stručnim temama i priručnike.

Zato svakako dođite i čitajte sami! Nas troje veselimo se svima vama koji će naći put do naše male, ali zato udobne knjižnice. Kod nas se može čitati, crtati ili jednostavno razgovarati (ali molimo tiho ;-) ).

Radno vrijeme

Ponedjeljak, srijeda i četvrtak od 13:10 do 15:00 sati

Gdje se nalazimo?

Na prvom katu, odmah nasuprot stubama. Tijekom radnog vremena naša su vrata uglavnom širom otvorena ;-).

Naš tim + kontakt

Unser Team

Pavle Tamburić, Annett Daske i Sabine Hartig

Bubu

I da ne zaboravimo, našem timu pripada i Bubu, naša sova čitateljica. Veseli se svakome od vas te će vrlo rado čitati s vama.

Imate li kakvih pitanja, slobodno nas osobno kontaktirajte tijekom radnog vremena.

Kako se učlaniti?
  • Dođite tijekom radnog vremena k nama i učlanit ćemo vas u knjižnicu. To znači da ćemo upisati vaše ime, datum rođenja i adresu. Nakon što uplatite jednokratan polog u iznosu od 50 kuna, dobit ćete iskaznicu za knjižnicu. Tom iskaznicom možete posuđivati knjige i druge medije.
  • Važno: dobro čuvajte iskaznicu! Ako je izgubite, tek nakon što nabavite novu iskaznicu (za 50 kuna), možete se ponovno koristiti uslugama knjižnice.
  • Iskaznica je važeća dok god ste upisani u školu. Kada napustite školu i vratite iskaznicu, vraćamo vam uplaćeni polog od 50 kuna. Time automatski završava vaše članstvo u knjižnici.
  • Važno: iskaznicu trebate vratiti najkasnije tri mjeseca nakon što ste napustili školu. Ako u tom roku ne vratite iskaznicu, nismo vam više u mogućnosti vratiti polog od 50 kuna te će se za prikupljeni iznos nabaviti novi materijali za knjižnicu.
Naša pravila knjižnice

Zajedno s učenicima postavili smo pravila ponašanja koja bi trebala pridonijeti tome da se svi dobro osjećaju:

Naša pravila

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
Više informacija Prihvaćam kolačiće Ne želim kolačiće