Odluka od 06.03.2019.

Svoje učenice i učenike brižno pratimo, podupirući ih, ali i zahtijevajući rad na njihovom putu u neovisan i odgovoran život. Uvjereni smo da će marljivi, tolerantni i radoznali mladi ljudi osim za maturu biti spremni i za uspješan studij i individualan stil života.

1. Primamo učenice i učenike iz cijeloga svijeta s raznovrsnom kulturnom i jezičnom pozadinom i sposobnostima. Mi to vidimo kao izazov i obogaćenje.

2. Stalo nam je do naših učenika. Brinemo se o svakom pojedinačnom učeniku te učenike i učenice podučavamo kako samostalno učiti.

Sa strašću radimo na tome da našim učenicama i učenicima ponudimo okolinu za učenje koja je istovremeno izazov i poticaj. Na nastavi, a također i u izvannastavnim aktivnostima u kojima sudjeluju djeca različitih razreda, kao i u međunarodnim projektima i natjecanjima ostvarujemo vrlo dobre rezultate i omogućujemo učenicama i učenicima da i izvan nastave nešto nauče i ostvare.

Od osnovne škole nadalje podučavamo učenice i učenike tehnikama učenja i rada koje će ih osamostaliti. U nižim razredima nudimo jedan sat razrednika na tjedan.

Pružamo individualnu pomoć. Imamo koncept podrške ne samo za njemački kao strani jezik već i za matematiku i francuski jezik. Pritom usko surađujemo s roditeljima. Nećemo dopustiti da ijedno dijete zaostaje.

3. Naš cilj je njemačka matura s kojom možete studirati bilo gdje na svijetu.

Svoje učenice i učenike vodimo do najvišeg mogućeg stupnja obrazovanja. Nudimo Njemačku međunarodnu maturu (DIA). U svrhu toga podučavamo prema odobrenom kurikulumu Konferencije ministara kulture Savezne Republike Njemačke do završetka niže srednje škole, srednje škole ili mature. Naši učenici i učenice dobivaju kvalificirano savjetovanje za studij i izbor zanimanja od hrvatskih i njemačkih stručnjaka. Sve učenice i učenici 9. razreda moraju obaviti praksu u određenom zanimanju.

Mi smo „Njemačka inozemna škola“. To znači da smo u znatnoj mjeri kontrolirani i financirani od strane njemačke vlade, a dio nastavnica i nastavnika izaslano je te prima plaću od strane Ministarstva vanjskih poslova u Berlinu. U našoj pedagogiji slijedimo predodžbe i ciljeve koji su uobičajeni u Njemačkoj. Kompetentno postupanje sa sadržajima obrazovanja, sposobnost refleksije i kritičkog razmišljanja naših učenica i učenika važniji su nam nego učenja činjenica napamet.

4. Mi smo Eurocampus. Zajedno jačamo europsku ideju koju živimo i podučavamo. Predani smo ideji razumijevanja među ljudima pripadnicima različitih naroda.

Zajedno s École Française de Zagreb (EFZ) DISZ čini Eurocampus. S École Française de Zagreb dijelimo školsku zgradu, kantinu, knjižnicu i školsko dvorište. Zajedno idemo na izlete te provodimo zajedničke projekte. Nastavu stranih jezika, TZK i izvannastavne aktivnosti pohađamo zajedno. Redovito zajedno slavimo te se natječemo na sportskim turnirima. Međutim, uvijek pobjeđuje Hrvatska.

5. Maheri smo u jezicima. Kod nas se govori francuski, hrvatski i engleski jezik. Naš nastavni jezik je njemački, već od dječjeg vrtića.

Dijete koje prođe našu školu kao maturant vlada njemačkim jezikom kao materinjim jezikom. Pripremljeno je za studij i život u Njemačkoj kao učenik i učenica u Njemačkoj. Kako bi učenice i učenici koji govore strani jezik naučili njemački jezik, nudimo i individualnu pomoć i team teaching. Na kraju školovanja učenice i učenici polažu Njemačku maturu. Završeno školovanje u našoj školi prema odluci priznato je i od strane hrvatske države. Oni kojima njemački nije materinji jezik u našoj školi mogu položiti Njemačku jezičnu diplomu Konferencije ministara kulture.

Hrvatski je jezik višestruko zastupljen: kao strani jezik, kao materinji jezik u nastavi hrvatskoga jezika, na nastavi zemljopisa i povijesti i na radionici hrvatske književnosti. A naravno, i na školskom dvorištu gdje naše učenice i učenici čuju njemački, hrvatski i francuski jezik. Francuska jezična diploma DELF ima stalno mjesto u našem kurikulumu.

6. Mi smo „STEM-friendly“. Laboratorij je kod nas centar zbivanja – naši učenici sudjeluju na natjecanju Mladi istražitelji, posjećuju Prirodoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i idu na praksu.

Pored nastavnih predmeta kemije, fizike i biologije, nudimo i radionicu kemije i radionicu informatike. Već od 3. razreda nudimo informatičko obrazovanje. Svaka učenica i učenik dobiva vlastiti laptop.

STEM označava grupu predmeta matematika, informatika, prirodne znanosti i tehnička kultura.

7. Demokratski provodimo zajedništvo. Ophođenje u duhu međusobnog uvažavanja za nas je samo po sebi razumljivo.

Naše učenice i učenici zalažu se ne samo aktivno na nastavi nego također i u Vijeću učenika (SMV) te u projektu Model United Nations (MUN). Sudjeluju na konferencijama/manifestacijama u svrhu razvoja škole. Također u našoj upravljačkoj skupini i u projektnim grupama za razvoj škole rade ne samo nastavnici i roditelji već i učenice i učenici.

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.