Predškolu pri DISZ-u pohađaju djeca u dobi od pet odnosno šest godina. Jednogodišnja predškolska nastava održava se svaki radni dan u trajanju od tri sata, a vode ju odgojiteljica i osnovnoškolska učiteljica. Što se tiče nastavnih sadržaja, težišta nastave čine predmeti Njemački jezik, Matematika, Priroda (čovjek, priroda, kultura) i Sport. Rad u predškoli usmjeren je na dodatno poticanje emocionalnih, kognitivnih, motoričkih i društvenih sposobnosti kod djece kako bi im se omogućio uspješan prelazak u osnovnu školu. Predškolska se djeca kroz igru upoznaju s organizacijskim oblikom, načinima rada i sadržajima osnovne škole, pri čemu se svakomu djetetu omogućuje da se slobodno razvija u skladu sa svojim sposobnostima.

Osnovni cilj predškolskoga rada s djecom jest poticanje njihovih jezičnih sposobnosti. Djeca obogaćuju svoj rječnik i stječu jezične kompetencije kroz komunikaciju, korisne aktivnosti i teme koje ih zanimaju. Proširuje se percepcija jezika te se potiče interes za čitanje i pisanje. Kroz igru s predmetima i stvarima iz svakodnevnoga života djeca razvijaju svoje matematičko razmišljanje te proširuju i produbljuju svoja dosadašnja iskustva s okolinom. Slušanje različitih vrsta glazbe, pjevanje, kretanje i kreativan ručni rad potiču djetetovu maštu i sposobnost predočavanja. U nastavi tjelesnoga odgoja potiču se između ostaloga i sposobnosti djeteta u pogledu grube i fine motorike.

Tjedni plan predškole

 PonedjeljakUtorakSrijedaČetvrtakPetak
7:30 – 8:30 Vrijeme dovođenja djece
8:30 – 9:00 Doručak
9:00 – 11:30 Projektni rad / DaF Projektni rad / Sport
11:30 – 12:00 Slobodna igra
12:00 – 12:45 Ručak
13:00 – 14:30 Sat čitanja i glazbe
14:30 – 15:00 Užina
15:00 – 17:00 Vrijeme odvođenja djece / slobodna igra uz pratnju
Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
Više informacija Prihvaćam kolačiće Ne želim kolačiće