Njemački međunarodni dječji vrtić na raspolaganju je djeci svih nacionalnosti i vjeroispovijesti od tri godine. Pritom se pod dječjim vrtićem ovdje ne podrazumijeva samo dječji vrtić u smislu igre i druženja, nego i obrazovna ustanova koja nastoji ponuditi djeci najbolji mogući poticaj u najrazličitijim područjima.

Dječji vrtić

Naše odgojiteljice, koje imaju izvrsnu izobrazbu i govore njemački jezik, vode grupe djece kroz njihov raznolik i bogat dan te kroz najrazličitije projekte. Pritom posebnu važnost pridajemo razvoju motoričkih i emocionalnih sposobnosti, koje našoj djeci omogućavaju da svoju okolinu svjesno percipiraju i doživljavaju.

U dječjem vrtiću govori se isključivo njemački jezik. Kroz igru djeca vrlo brzo uče njemački jezik, čak i bez predznanja.

Nakon pohađanja Predškole naša su djeca optimalno pripremljena za prvi razred u DISZ-u. Prije početka škole obavljaju se kielska testiranja za upis u školu, kako bi se utvrdila zrelost za školu. Pritom naše odgojiteljice usko surađuju s osnovnom školom pri DISZ-u.

Kroz slobodnu igru, na tečajevima skijanja i plivanja jačamo osjećaj zajedništva te samosvijest naše vrtićke djece.

U okviru Eurocampus Njemački međunarodni dječji vrtić usko surađuje s francuskim dječjim vrtićem. Na zajedničkim projektima i priredbama djeca se rano upoznaju s kulturom, tradicijom i jezikom druge zemlje.

Radno vrijeme dječjega vrtića

Dječji vrtić otvoren je od ponedjeljka do petka u vremenu od 07.30 do 17.00 h.

Tjedni plan dječjega vrtića

 PonedjeljakUtorakSrijedaČetvrtakPetak
7:30 – 8:30 Vrijeme dovođenja djece
8:30 – 9:00 Doručak
9:00 – 11:10 Projektni rad
DaF
Projektni rad
Sport
Projektni rad
DaF
11:10 – 12:00 Slobodna igra
12:00 – 12:45 Ručak
13:00 – 14:30 Vrijeme spavanja / Sat čitanja
14:30 – 15:00 Užina
15:00 – 17:00 Vrijeme odvođenja djece / slobodna igra uz pratnju
Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.