Izvrsna njemačka škola u inozemstvu

Zahvaljujemo Vam na iskazanom interesu za našu školu koju čini zajednički Eurocampus njemačke i francuske škole u Zagrebu.

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu (DISZ) pripada mreži od 140 njemačkih škola u inozemstvu koje podupire Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA) po nalogu Ministarstva vanjskih poslova te koje su organizirane kao dobrotvorne udruge. Od Silicon Valleya do Sofia-e, od Shanghaia do Pariza njemačke škole u inozemstvu pridaju važnost atraktivnoj i izazovnoj ponudi koja se temelji na individualnom poticanju, višejezičnosti i susretu kultura. Njemački jezik i kultura, obrazovanje, susreti i razmjena čine uporište njemačkih škola u inozemstvu.

Naša je škola priznata od strane njemačke Konferencije ministara odgoja i obrazovanja (KMK) i hrvatskog Ministarstva odgoja i obrazovanja te nudi pedagoški program od dječjeg vrtića, preko osnovne škole do srednjeg stupnja obrazovanja i mature. Učenice i učenici koji završe našu školu mogu studirati u Njemačkoj, Hrvatskoj te u cijelom svijetu. Naša je škola od strane Predsjednika Savezne Republike Njemačke dobila priznanje Izvrsna Njemačka međunarodna škola.

Ravnateljica M. Oelschlägel
Maja Oelschlägel (Ravnateljica)

Ponuda predmeta u našoj školi obuhvaća pored Matematike i tri ostala prirodoslovna predmeta, Povijest, Geografiju i Društvene znanosti, Likovnu kulturu, Glazbenu kulturu i Tjelesnu zdravstvenu kulturu. Izvannastavne aktivnosti koje potiču osobnost učenika upotpunjuju našu ponudu. Našim učenicama i učenicima želimo stvoriti demokratsko okruženje za učenje koje će ih poticati i potpomoći im, gdje mogu biti inovativni, kritički razmišljati i u kojem mogu iskoristiti sav svoj potencijal.

Naš međunarodni tim izvrsno kvalificiranih i iskusnih nastavnika iz Njemačke, Francuske, Hrvatske i Austrije, naši suradnici u školskoj administraciji jednako kao i ja, veselimo se uključiti Vas u našu živahnu, kulturno raznoliku i inovativnu školsku zajednicu te Vas srdačno pozivamo da saznate više o nama.

Naša slika razvoja škole

Svoje učenice i učenike brižno pratimo, podupirući ih, ali i zahtijevajući rad na njihovom putu u neovisan i odgovoran život. Uvjereni smo da će marljivi, tolerantni i radoznali mladi ljudi osim za maturu biti spremni i za uspješan studij i individualan stil života.

Naša škola

Škola

 • Dječji vrtić

  Dječji vrtić

  Njemački međunarodni dječji vrtić na raspolaganju je djeci svih nacionalnosti i vjeroispovijesti od tri godine. Pritom se pod dječjim vrtićem Opširnije
 • Osnovna škola

  Osnovna škola

  Osnovna škola Njemačke međunarodne škole u Zagrebu dio je opsežne obrazovne ustanove, koja vodi od dječjega vrtića do njemačke mature. Opširnije
 • Gimnazija

  Gimnazija

  Kao škola međunarodnoga karaktera Njemačka međunarodna škola u Zagrebu načelno je otvorena za sve učenice i učenike svih nacionalnosti, koji Opširnije
 • Eurocampus

  Eurocampus

  U sklopu Eurocampusa Njemačka međunarodna škola u Zagrebu dijeli školsku zgradu s francuskom školom Ecole Française de Zagreb. Na kampusu Opširnije
 • 1
Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.