Naša škola

Dobrodošli u Njemačku međunarodnu školu u Zagrebu

Izvrsna njemačka škola u inozemstvu

Zahvaljujemo Vam na iskazanom interesu za našu školu koju čini zajednički Eurocampus njemačke i francuske škole u Zagrebu.

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu (DISZ) pripada mreži od 140 njemačkih škola u inozemstvu koje podupire Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA) po nalogu Ministarstva vanjskih poslova te koje su organizirane kao dobrotvorne udruge. Od Silicon Valleya do Sofia-e, od Shanghaia do Pariza njemačke škole u inozemstvu pridaju važnost atraktivnoj i izazovnoj ponudi koja se temelji na individualnom poticanju, višejezičnosti i susretu kultura. Njemački jezik i kultura, obrazovanje, susreti i razmjena čine uporište njemačkih škola u inozemstvu.

Naša je škola priznata od strane njemačke Konferencije ministara odgoja i obrazovanja (KMK) i hrvatskog Ministarstva odgoja i obrazovanja te nudi pedagoški program od dječjeg vrtića, preko osnovne škole do srednjeg stupnja obrazovanja i mature. Učenice i učenici koji završe našu školu mogu studirati u Njemačkoj, Hrvatskoj te u cijelom svijetu. Naša je škola od strane Predsjednika Savezne Republike Njemačke dobila priznanje Izvrsna Njemačka međunarodna škola.

Ravnateljica M. Oelschlägel
Maja Oelschlägel
Ravnateljica

Ponuda predmeta u našoj školi obuhvaća pored Matematike i tri ostala prirodoslovna predmeta, Povijest, Geografiju i Društvene znanosti, Likovnu kulturu, Glazbenu kulturu i Tjelesnu zdravstvenu kulturu. Izvannastavne aktivnosti koje potiču osobnost učenika upotpunjuju našu ponudu. Našim učenicama i učenicima želimo stvoriti demokratsko okruženje za učenje koje će ih poticati i potpomoći im, gdje mogu biti inovativni, kritički razmišljati i u kojem mogu iskoristiti sav svoj potencijal.

Naš međunarodni tim izvrsno kvalificiranih i iskusnih nastavnika iz Njemačke, Francuske, Hrvatske i Austrije, naši suradnici u školskoj administraciji jednako kao i ja, veselimo se uključiti Vas u našu živahnu, kulturno raznoliku i inovativnu školsku zajednicu te Vas srdačno pozivamo da saznate više o nama.

Slika vodilja Njemačke međunarodne škole u Zagrebu

Vodimo računa o heterogenim i multikulturalnim učenicima na način da se u nastavi brinemo za ozračje koje potiče učenje i aktivira učenice i učenike, pri čemu izgradnja osobnosti i stjecanje vrlina zauzimaju visoko mjesto. Pozitivno ophođenje između nastavnica i nastavnika te učenica i učenika krase poštovanje, uzimanje u obzir različitih kulturnih pozadina te individualnih vrlina i mana, pravila koja se pouzdano moraju poštovati, pravednost i skrb.

Našu nastavu karakteriziraju transparentno strukturiranje i sadržajna jasnoća. Metode i socijalni oblici izmjenjuju se primjereno struci i ciljevima uz integraciju modernih medija i interaktivnih učionica. Primjereni zadatci obrađuju se u instruktivnim, kooperativnim i individualizirajućim oblicima nastave. Procesi učenja nadovezuju se na prethodno znanje pojedinih učenica i učenika. Strategije učenja ciljano se prenose u nastavi. Velikom količinom povratnih informacija u svako doba informiramo naše učenice i učenike o očekivanjima u procesu učenja, koja se stavljaju pred njih, čime dobivaju upute za daljnji proces učenja.

Na osnovi odnosa između nastavnika i učenika, koji se temelji na poštivanju vrijednosti, na odgovarajući način potičemo svaku učenicu i svakoga učenika da razvija svoje sposobnosti. Učenicama i učenicima pružamo metode, kojima oni reflektiraju i dokumentiraju svoj napredak u učenju. Nastavu karakterizira odgoj u cilju razvijanja samostalnosti i vlastite odgovornosti.

Poticanje učenja jezika (DaF/DFU) središnje je pitanje u Njemačkoj međunarodnoj školi u Zagrebu. U obzir se uzimaju različite jezične mogućnosti učenica i učenika. Nastava se odvija tako da izlazi iz okvira predmeta i razreda nastave, a suradnjom u Eurocampusu u nekim predmetima i izvan okvira same škole. Osim bilingvalne nastave i nastave stranih jezika, njemački je i nastavni jezik.

Naša škola

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
Više informacija U redu