Naša škola

Zahvaljujemo Vam na iskazanom interesu za našu školu koju čini zajednički Eurocampus njemačke i francuske škole u Zagrebu.

Ravnateljica M. Oelschlägel

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu (DISZ) pripada mreži od 140 njemačkih škola u inozemstvu koje podupire Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA) po nalogu Ministarstva vanjskih poslova te koje su organizirane kao dobrotvorne udruge. Od Silicon Valleya do Sofia-e, od Shanghaia do Pariza njemačke škole u inozemstvu pridaju važnost atraktivnoj i izazovnoj ponudi koja se temelji na individualnom poticanju, višejezičnosti i susretu kultura. Njemački jezik i kultura, obrazovanje, susreti i razmjena čine uporište njemačkih škola u inozemstvu.

Naša je škola priznata od strane njemačke Konferencije ministara odgoja i obrazovanja (KMK) i hrvatskog Ministarstva odgoja i obrazovanja te nudi pedagoški program od dječjeg vrtića, preko osnovne škole do srednjeg stupnja obrazovanja i mature. Učenice i učenici koji završe našu školu mogu studirati u Njemačkoj, Hrvatskoj te u cijelom svijetu. Naša je škola od strane Predsjednika Savezne Republike Njemačke dobila priznanje Izvrsna Njemačka međunarodna škola.

Opširnije:Naša škola

Novosti

  • Poboljšana povezanost autobusne linije sa školom +

    Od ZET-a smo dobili informaciju da se od ponedjeljka, 20.05.2019., autobusna linija 207 Srebrnjak – Rim – Srebrnjak produžuje od Srebrnjaka do terminala Kvaternikov trg te da se mijenja naziv linije u: Opširnije
  • Pozivnica na Eurocampus ljetni koncert, 12.06.19. +

    Srdačno Vas pozivamo na koncert povodom završetka školske godine. Program i plan proba poslat ćemo Vam otprilike tjedan dana prije koncerta. Radujemo se proslavi glazbenog napretka Vaše djece! Opširnije
  • Ljetna škola 2019. g. +

    Veselimo se što Vas možemo obavijestiti da će povodom Vaših brojnih upita, Njemačka međunarodna škola u Zagrebu i ove godine organizirati ljetnu školu. U prilogu Vam šaljemo program i sve Opširnije
  • 1

Working bee project

The first “Working Bee” project took place on Wednesday afternoon. It was a really wonderful afternoon.

Opširnije:Working bee project
 

Pismo saveznog predsjednika

Pismo saveznog predsjednika, u kojem nam se zahvaljuje na gostoprimstvu.

Opširnije:Pismo saveznog predsjednika
 

Europsko natjecanje

I ove su godine učenici DISZ-a vrlo uspješno sudjelovali na Europskom natjecanju.

Opširnije:Europsko natjecanje
 

Dječji vrtić

Njemački međunarodni dječji vrtić na raspolaganju je djeci svih nacionalnosti i vjeroispovijesti od tri godine. Pritom se pod dječjim vrtićem ovdje ne podrazumijeva samo dječji vrtić u smislu igre i druženja, nego i obrazovna ustanova koja nastoji ponuditi djeci najbolji mogući poticaj u najrazličitijim područjima.

Naše odgojiteljice, koje imaju izvrsnu izobrazbu i govore njemački jezik, vode grupe djece kroz njihov raznolik i bogat dan te kroz najrazličitije projekte.

Osnovna škola

Osnovna škola Njemačke međunarodne škole u Zagrebu dio je opsežne obrazovne ustanove, koja vodi od dječjega vrtića do njemačke mature.

Oblici nastave i nastavni sadržaji u našoj osnovnoj školi orijentiraju se prema njemačkim obrazovnim planovima i standardima.

Gimnazija

Kao škola međunarodnoga karaktera Njemačka međunarodna škola u Zagrebu načelno je otvorena za sve učenice i učenike svih nacionalnosti, koji govore njemački jezik ako to dopuštaju kapaciteti škole.

Njemačka i austrijska djeca koja dolaze iz njemačkih ili austrijskih škola ili, pak, iz škola u inozemstvu, koje su priznate od strane Konferencije ministara kulture, primaju se i upisuju u školu prema podatcima iz posljednje svjedodžbe škole koju su prethodno pohađala.

Exzellente Deutsche Auslandsschule

Kultusministerkonferenz
Deutsche Auslandsschulen International

<<  Svibanj 2019  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
    2  3  4  5
  6  91112
131415171819
202122242526
2728293031  

Posjet kazalištu razredi 3-4

Svibanj
Četvrtak
23
Žar ptica

Izlet razredi 10-12

Lipanj
Subota
01
u Leipzig i Dresden

Izlet razredi 5-7 i 8-9

Lipanj
Ponedjeljak
03

Ljetni koncert

Lipanj
Srijeda
12
Zvučni planet

Ljetna proslava

Lipanj
Utorak
18

Ljetni praznici

Lipanj
Četvrtak
20

Ljetna škola DaF

Lipanj
Srijeda
26

Deutsche Botschaft Zagreb

Goethe-Institut Zagreb

Ecole Française de Zagreb (Französische Schule Zagreb)

Kontakt

Njemačka međunarodna škola
u Zagrebu (DISZ)

Fratrovac 36
10000 Zagreb
Hrvatska

Tel: +385 (0)1 23476-55
Fax: +385 (0)1 23476-64
E-Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dječji vrtić
Tel: +385 (0)1 4870168

Opširnije:Kontakt

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
Više informacija U redu