Naša škola

Izvrsna njemačka škola u inozemstvu

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu (DISZ) pripada mreži od 140 njemačkih škola u inozemstvu, koju podupire Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA) po nalogu Ministarstva vanjskih poslova. Od Kuala Lumpura do Kijeva, od Toronta do Tokija njemačke škole u inozemstvu pridaju važnost individualnomu poticanju, višejezičnosti i susretu kultura. Poticani od strane Savezne Republike Njemačke te opremljeni izvrsnim nastavnim osobljem, učenice i učenici njemačkih škola u inozemstvu dobivaju prvorazrednu izobrazbu i stječu kako njemačke tako i domaće školske svjedodžbe. Njemački jezik i kultura, obrazovanje, susreti i razmjena čine uporište njemačkih škola u inozemstvu.

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu u potpunosti je izgrađena njemačka škola u inozemstvu s Dječji vrtić, Osnovna škola i 8-godišnjom Gimnazija, koja vodi do njemačke mature.

Opširnije:Naša škola

Gary Barnett

Jedan od naših roditelja, gospodin Henry Stag, organizirao je 4. srpnja poseban koncert s pianistom Garyjem Barnettom, profesorom glazbenog na veleučilištu Riverside u Kaliforniji.

Opširnije:Gary Barnett
 

Baccalauréat

Francuska škola slavila je 27.6.2017. maturu u rezidenciji francuskog veleposlanika.

Opširnije:Baccalauréat
 

Ljetna škola

Jako se veselimo što će 54 djece iz hrvatskih osnovnih škola pohađati tečajeve njemačkog jezika koje će voditi naši nastavnici njemačkog jezika.

Opširnije:Ljetna škola
 

Dječji vrtić

Njemački međunarodni dječji vrtić na raspolaganju je djeci svih nacionalnosti i vjeroispovijesti od tri godine. Pritom se pod dječjim vrtićem ovdje ne podrazumijeva samo dječji vrtić u smislu igre i druženja, nego i obrazovna ustanova koja nastoji ponuditi djeci najbolji mogući poticaj u najrazličitijim područjima.

Naše odgojiteljice, koje imaju izvrsnu izobrazbu i govore njemački jezik, vode grupe djece kroz njihov raznolik i bogat dan te kroz najrazličitije projekte.

Opširnije:Dječji vrtić

Osnovna škola

Osnovna škola Njemačke međunarodne škole u Zagrebu dio je opsežne obrazovne ustanove, koja vodi od dječjega vrtića do njemačke mature.

Oblici nastave i nastavni sadržaji u našoj osnovnoj školi orijentiraju se prema njemačkim obrazovnim planovima i standardima.

Opširnije:Osnovna škola

Gimnazija

Kao škola međunarodnoga karaktera Njemačka međunarodna škola u Zagrebu načelno je otvorena za sve učenice i učenike svih nacionalnosti, koji govore njemački jezik ako to dopuštaju kapaciteti škole.

Njemačka i austrijska djeca koja dolaze iz njemačkih ili austrijskih škola ili, pak, iz škola u inozemstvu, koje su priznate od strane Konferencije ministara kulture, primaju se i upisuju u školu prema podatcima iz posljednje svjedodžbe škole koju su prethodno pohađala.

Opširnije:Gimnazija

Deutsche Auslandsschulen International
Kultusministerkonferenz

<<  Kolovoz 2017  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
 
   

Priprema za nastavnike

Kolovoz
Ponedjeljak
28

1. zajednička sjednica, sjedni...

Kolovoz
Ponedjeljak
28

Sjednica za strane jezike, pri...

Kolovoz
Utorak
29

SchilF: matura 2019 – 5. ispit...

Kolovoz
Srijeda
30

Sjednica radne skupine za razv...

Kolovoz
Četvrtak
31

Eurocampus sjednica za sve nas...

Rujan
Petak
01

Prvi dan škole

Rujan
Ponedjeljak
04

Deutsche Botschaft Zagreb

Goethe-Institut Zagreb

Ecole Française de Zagreb (Französische Schule Zagreb)

Kontakt

Njemačka međunarodna škola
u Zagrebu (DISZ)

Fratrovac 36
10000 Zagreb
Hrvatska

Tel: +385 (0)1 23476-55
Fax: +385 (0)1 23476-64
E-Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dječji vrtić
Tel: +385 (0)1 4870168

Opširnije:Kontakt