Naša škola

Zahvaljujemo Vam na iskazanom interesu za našu školu koju čini zajednički Eurocampus njemačke i francuske škole u Zagrebu.

Ravnateljica M. Oelschlägel

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu (DISZ) pripada mreži od 140 njemačkih škola u inozemstvu koje podupire Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA) po nalogu Ministarstva vanjskih poslova te koje su organizirane kao dobrotvorne udruge. Od Silicon Valleya do Sofia-e, od Shanghaia do Pariza njemačke škole u inozemstvu pridaju važnost atraktivnoj i izazovnoj ponudi koja se temelji na individualnom poticanju, višejezičnosti i susretu kultura. Njemački jezik i kultura, obrazovanje, susreti i razmjena čine uporište njemačkih škola u inozemstvu.

Naša je škola priznata od strane njemačke Konferencije ministara odgoja i obrazovanja (KMK) i hrvatskog Ministarstva odgoja i obrazovanja te nudi pedagoški program od dječjeg vrtića, preko osnovne škole do srednjeg stupnja obrazovanja i mature. Učenice i učenici koji završe našu školu mogu studirati u Njemačkoj, Hrvatskoj te u cijelom svijetu. Naša je škola od strane Predsjednika Savezne Republike Njemačke dobila priznanje Izvrsna Njemačka međunarodna škola.

Opširnije:Naša škola

Novosti

  • Informativna večer i roditeljski sastanak za osnovnu školu +

    22.11.2018. od 16.30 do 17:15 sati sve roditelji srdačno pozivamo na informativnu večer na sljedeću temu: učenje jezika u osnovnoj školi. Ovdje ćete imati priliku saznati više o našem konceptu Opširnije
  • 1

Komemoracija na groblju Mirogoj

Gedenkfeier auf dem Mirogoj

U nedjelju 11.11.2017. g. učenici 8., 9. i 12. razreda prisustvovali su komemoraciji u čast svih poginulih u 1. svjetskom ratu na groblju Mirogoj.

Opširnije:Komemoracija na groblju Mirogoj
 

Izrada lampiona

Učenici naše osnovne škole ovaj su tjedan izrađivali lampione. Svaki je lampion jedinstven i predivan.

Opširnije:Izrada lampiona
 

Projekt: Svemir

U zadnjim tjednima 4. se razred na nastavi Prirode i društva intenzivno bavio temom Svemir. Projektirane su i izrađene rakete, istraživali su se planeti i izrađivali plakati.

Opširnije:Projekt: Svemir
 

Dječji vrtić

Njemački međunarodni dječji vrtić na raspolaganju je djeci svih nacionalnosti i vjeroispovijesti od tri godine. Pritom se pod dječjim vrtićem ovdje ne podrazumijeva samo dječji vrtić u smislu igre i druženja, nego i obrazovna ustanova koja nastoji ponuditi djeci najbolji mogući poticaj u najrazličitijim područjima.

Naše odgojiteljice, koje imaju izvrsnu izobrazbu i govore njemački jezik, vode grupe djece kroz njihov raznolik i bogat dan te kroz najrazličitije projekte.

Osnovna škola

Osnovna škola Njemačke međunarodne škole u Zagrebu dio je opsežne obrazovne ustanove, koja vodi od dječjega vrtića do njemačke mature.

Oblici nastave i nastavni sadržaji u našoj osnovnoj školi orijentiraju se prema njemačkim obrazovnim planovima i standardima.

Gimnazija

Kao škola međunarodnoga karaktera Njemačka međunarodna škola u Zagrebu načelno je otvorena za sve učenice i učenike svih nacionalnosti, koji govore njemački jezik ako to dopuštaju kapaciteti škole.

Njemačka i austrijska djeca koja dolaze iz njemačkih ili austrijskih škola ili, pak, iz škola u inozemstvu, koje su priznate od strane Konferencije ministara kulture, primaju se i upisuju u školu prema podatcima iz posljednje svjedodžbe škole koju su prethodno pohađala.

Exzellente Deutsche Auslandsschule

Kultusministerkonferenz
Deutsche Auslandsschulen International

<<  Studeni 2018  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
     3  4
  5  6  7  8  91011
141618
192021232425
2627282930  

10. razred posjećuje INTERLIBE...

Studeni
Četvrtak
15

Dan narodne žalosti na Mirogo...

Studeni
Subota
17

Informativna večer osnovna ško...

Studeni
Četvrtak
22
Jezici i nakon toga roditeljski sastanak osnovne škole

Adventski koncert

Prosinac
Utorak
11

Božićna proslava

Prosinac
Četvrtak
20

Božićni praznici

Prosinac
Ponedjeljak
24

Zimski praznici

Veljača
Ponedjeljak
25

Deutsche Botschaft Zagreb

Goethe-Institut Zagreb

Ecole Française de Zagreb (Französische Schule Zagreb)

Kontakt

Njemačka međunarodna škola
u Zagrebu (DISZ)

Fratrovac 36
10000 Zagreb
Hrvatska

Tel: +385 (0)1 23476-55
Fax: +385 (0)1 23476-64
E-Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dječji vrtić
Tel: +385 (0)1 4870168

Opširnije:Kontakt

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
Više informacija U redu