Naša škola

Izvrsna njemačka škola u inozemstvu

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu (DISZ) pripada mreži od 140 njemačkih škola u inozemstvu, koju podupire Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA) po nalogu Ministarstva vanjskih poslova. Od Kuala Lumpura do Kijeva, od Toronta do Tokija njemačke škole u inozemstvu pridaju važnost individualnomu poticanju, višejezičnosti i susretu kultura. Poticani od strane Savezne Republike Njemačke te opremljeni izvrsnim nastavnim osobljem, učenice i učenici njemačkih škola u inozemstvu dobivaju prvorazrednu izobrazbu i stječu kako njemačke tako i domaće školske svjedodžbe. Njemački jezik i kultura, obrazovanje, susreti i razmjena čine uporište njemačkih škola u inozemstvu.

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu u potpunosti je izgrađena njemačka škola u inozemstvu s Dječji vrtić, Osnovna škola i 8-godišnjom Gimnazija, koja vodi do njemačke mature.

Opširnije:Naša škola

Jesenska šetnja

U utorak je prvi razred išao u šetnju šumom. Prikladno godišnjem dobu i temi iz MNK (Priroda i društvo) učenici su istražili šumu.

Opširnije:Jesenska šetnja
 

Europski dan jezika

Učenici 3.razreda Francuske i Njemačke škole su 26.9. obilježili Europski dan jezika.

Opširnije:Europski dan jezika
 

DSD-I-Diplome

Učenici Njemačke i Francuske škole, kojima njemački jezik nije materinji jezik, dobili su svoju prvu jezičnu diplomu. Čestitamo!

Opširnije:DSD-I-Diplome
 

Dječji vrtić

Njemački međunarodni dječji vrtić na raspolaganju je djeci svih nacionalnosti i vjeroispovijesti od tri godine. Pritom se pod dječjim vrtićem ovdje ne podrazumijeva samo dječji vrtić u smislu igre i druženja, nego i obrazovna ustanova koja nastoji ponuditi djeci najbolji mogući poticaj u najrazličitijim područjima.

Naše odgojiteljice, koje imaju izvrsnu izobrazbu i govore njemački jezik, vode grupe djece kroz njihov raznolik i bogat dan te kroz najrazličitije projekte.

Osnovna škola

Osnovna škola Njemačke međunarodne škole u Zagrebu dio je opsežne obrazovne ustanove, koja vodi od dječjega vrtića do njemačke mature.

Oblici nastave i nastavni sadržaji u našoj osnovnoj školi orijentiraju se prema njemačkim obrazovnim planovima i standardima.

Gimnazija

Kao škola međunarodnoga karaktera Njemačka međunarodna škola u Zagrebu načelno je otvorena za sve učenice i učenike svih nacionalnosti, koji govore njemački jezik ako to dopuštaju kapaciteti škole.

Njemačka i austrijska djeca koja dolaze iz njemačkih ili austrijskih škola ili, pak, iz škola u inozemstvu, koje su priznate od strane Konferencije ministara kulture, primaju se i upisuju u školu prema podatcima iz posljednje svjedodžbe škole koju su prethodno pohađala.

Deutsche Auslandsschulen International
Kultusministerkonferenz

<<  Listopad 2017  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
        1
  2  4  5  6  7  8
  9101112131415
1618192122
232526272829
     

Izlet dječjeg vrtića i francus...

Listopad
Petak
20

Jesenski praznici

Listopad
Ponedjeljak
30

2. zajednička sjednica

Studeni
Četvrtak
09

Dječji vrtić:proslava Svetog M...

Studeni
Petak
10

Tjedan umjetnosti – projekt s ...

Studeni
Ponedjeljak
13

DSD I schriftliche Prüfung

Ožujak
Utorak
13

Dan otvorenih vrata

Ožujak
Subota
24
obavezan dan za sve učenike

Deutsche Botschaft Zagreb

Goethe-Institut Zagreb

Ecole Française de Zagreb (Französische Schule Zagreb)

Kontakt

Njemačka međunarodna škola
u Zagrebu (DISZ)

Fratrovac 36
10000 Zagreb
Hrvatska

Tel: +385 (0)1 23476-55
Fax: +385 (0)1 23476-64
E-Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dječji vrtić
Tel: +385 (0)1 4870168

Opširnije:Kontakt