Naša škola

Zahvaljujemo Vam na iskazanom interesu za našu školu koju čini zajednički Eurocampus njemačke i francuske škole u Zagrebu.

Ravnateljica M. Oelschlägel

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu (DISZ) pripada mreži od 140 njemačkih škola u inozemstvu koje podupire Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA) po nalogu Ministarstva vanjskih poslova te koje su organizirane kao dobrotvorne udruge. Od Silicon Valleya do Sofia-e, od Shanghaia do Pariza njemačke škole u inozemstvu pridaju važnost atraktivnoj i izazovnoj ponudi koja se temelji na individualnom poticanju, višejezičnosti i susretu kultura. Njemački jezik i kultura, obrazovanje, susreti i razmjena čine uporište njemačkih škola u inozemstvu.

Naša je škola priznata od strane njemačke Konferencije ministara odgoja i obrazovanja (KMK) i hrvatskog Ministarstva odgoja i obrazovanja te nudi pedagoški program od dječjeg vrtića, preko osnovne škole do srednjeg stupnja obrazovanja i mature. Učenice i učenici koji završe našu školu mogu studirati u Njemačkoj, Hrvatskoj te u cijelom svijetu. Naša je škola od strane Predsjednika Savezne Republike Njemačke dobila priznanje Izvrsna Njemačka međunarodna škola.

Opširnije:Naša škola

Posjet ZfA i AEFE

Ovim tjednom dominirao je posjet revizije iz Središnjeg ureda za škole u inozemstvu (ZfA).

Opširnije:Posjet ZfA i AEFE
 

Savjetovanje za profesionalnu orientaciju

Već tri godine naši učenici od 10. razreda nadalje dobivaju stručno savjetovanje za izbor studija i izbor zanimanja od strane zavoda za zapošljavanje u Dortmundu.

Opširnije:Savjetovanje za profesionalnu orientaciju
 

Galette de Rois

Francuski nas je vrtić pozvao na druženje povodom slavlja „Galette des Rois“.

Opširnije:Galette de Rois
 

Dječji vrtić

Njemački međunarodni dječji vrtić na raspolaganju je djeci svih nacionalnosti i vjeroispovijesti od tri godine. Pritom se pod dječjim vrtićem ovdje ne podrazumijeva samo dječji vrtić u smislu igre i druženja, nego i obrazovna ustanova koja nastoji ponuditi djeci najbolji mogući poticaj u najrazličitijim područjima.

Naše odgojiteljice, koje imaju izvrsnu izobrazbu i govore njemački jezik, vode grupe djece kroz njihov raznolik i bogat dan te kroz najrazličitije projekte.

Osnovna škola

Osnovna škola Njemačke međunarodne škole u Zagrebu dio je opsežne obrazovne ustanove, koja vodi od dječjega vrtića do njemačke mature.

Oblici nastave i nastavni sadržaji u našoj osnovnoj školi orijentiraju se prema njemačkim obrazovnim planovima i standardima.

Gimnazija

Kao škola međunarodnoga karaktera Njemačka međunarodna škola u Zagrebu načelno je otvorena za sve učenice i učenike svih nacionalnosti, koji govore njemački jezik ako to dopuštaju kapaciteti škole.

Njemačka i austrijska djeca koja dolaze iz njemačkih ili austrijskih škola ili, pak, iz škola u inozemstvu, koje su priznate od strane Konferencije ministara kulture, primaju se i upisuju u školu prema podatcima iz posljednje svjedodžbe škole koju su prethodno pohađala.

Exzellente Deutsche Auslandsschule

Kultusministerkonferenz
Deutsche Auslandsschulen International

<<  Siječanj 2019  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
   5  6
  7  8  910111213
14151617181920
212324252627
28293031   

Posjet njemačkog i francuskog ...

Siječanj
Utorak
22

Kraj 1. polugodišta

Veljača
Petak
01
izdavanje svjedodžbi

Tečaj skijanja za osnovnu škol...

Veljača
Ponedjeljak
04

Pismeni ispiti mature

Veljača
Ponedjeljak
04

Održavanje informacija u predš...

Veljača
Ponedjeljak
11

Održavanje informacija za 5.-1...

Veljača
Srijeda
13

Održavanje informacija u predš...

Veljača
Srijeda
13

Deutsche Botschaft Zagreb

Goethe-Institut Zagreb

Ecole Française de Zagreb (Französische Schule Zagreb)

Kontakt

Njemačka međunarodna škola
u Zagrebu (DISZ)

Fratrovac 36
10000 Zagreb
Hrvatska

Tel: +385 (0)1 23476-55
Fax: +385 (0)1 23476-64
E-Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dječji vrtić
Tel: +385 (0)1 4870168

Opširnije:Kontakt

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
Više informacija U redu